AirAsia And Kidzania Kuala Lumpur | Meraikan Hari Kanak-Kanak Sedunia

by - November 24, 2017

AirAsia And Kidzania Kuala Lumpur | Meraikan Hari Kanak-Kanak Sedunia | Kanak-kanak merupakan satu anugerah yang kita sebagai orang dewasa perlu menghargainya. Tanpa kanak-kanak, tak wujud la kegembiraan dalam diri kita. Sebab kanak-kanak ni boleh membawa satu aura yang mungkin akan buat kita geram dan marah dengan kenakalannya. Tapi mereka juga boleh membawa satu aura yang sangat akan kita rindukan saat mereka sudah menjadi dewasa, iaitu telatah comel mereka ^^

Jadi, dengan kesempatan itu, AirAsia dan Kidzania Kuala Lumpur berkesempatan untuk meraikan hari kanak-kanak dengan mengadakan pelbagai aktiviti yang bakal menarik perhatian adik-adik comel kita ni. Ibu ayah pun akan seronok melihat telatah gembira mereka. 


Kuala Lumpur, 18 November 2017 - AirAsia dan Kidzania Kuala Lumpur baru-baru ini berkesempatan untuk meraikan Hari Kanak-kanak Antarabangsa di Kidzania Kuala Lumpur dengan mengadakan pelbagai program khas untuk kanak-kanak.

Sebagai sebahagian daripada sambutan itu, AirAsia dan Kidzania menjadi tuan rumah kepada anak-anak dengan aktiviti pembelajaran yang menyeronokkan. Kanak-kanak ini diberi peluang untuk memainkan permainan sebagai seorang chef, di mana mereka mempunyai pengalaman untuk membakar pizza. Ianya juga merupakan salah satu hidangan yang dihidangkan untuk anak-anak ini.

Image result for AirAsia International Children’s Day

AirAsia telah meraih nama sebagai syarikat penerbangan murah yang terbaik di dunia selama 9 tahun, AirAsia berusaha menawarkan kabin terbaik untuk para pelanggan. Bukan itu sahaja, AirAsia pun telah melancarkan beberapa produk untuk para pelanggan iaitu makanan ringan Lil 'Star Combo Meal, hiburan inframerah untuk pelanggan berada di awan dengan memperkenalkan aplikasi ROKKI percuma yang menampilkan pelbagai permainan yang menyeronokkan dan terkini.


AIRASIA

Merupakan syarikat penerbangan yang menyediakan kos yang rendah dan terbesar di Asia untuk penumpang yang dibawa, perkhidmatan rangkaian yang luas lebih daripada 120 destinasi. Sejak memulakan operasi pada tahun 2001, AirAsia telah membawa lebih daripada 400 juta para tetamu dan mengembangkan armadanya dari hanya dua pesawat ke lebih dari 200 pesawat.

Syarikat penerbangan ini bangga menjadi negara Asean dengan operasi yang berpangkalan di Malaysia, Indonesia, Thailand dan Filipina serta India dan Jepun, menyelenggara rangkaian yang merentang di Asia, Australia dan New Zealand, Timur Tengah dan Amerika Syarikat.


KIDZANIA KUALA LUMPUR

Adalah pusat edutainment keluarga dalaman yang memenangi anugerah yang menawarkan interaktif pembelajaran dan pengalaman bermain-main untuk kanak-kanak. Kidzania memberi kuasa dan memberi inspirasi kepada anak-anak untuk meneruskan impian kehidupan mereka dengan menyediakan mereka jalan untuk meneroka apa yang mereka ada.

Pengalaman bandar berukuran Kidzania disasarkan kepada anak-anak yang berumur 4 hingga 14 tahun yang membolehkan mereka memilih daripada lebih 100 peranan yang berkaitan dengan pekerjaan merentasi 60 pelbagai pertubuhan bandar.

Image result for kidzania kuala lumpur

Image result for kidzania kuala lumpur

Memang tempat yang sangat sesuai untuk ibu bapa membawa anak-anak meluangkan masa hari minggu. Daripada terperap je dekat rumah kan. Lebih baik bawa anak-anak meneroka dunia luar. Sebab pada usia mereka, otak mereka sedang beroperasi untuk mengenal dan mengetahui apa minat mereka.

Dan Kidzania Kuala Lumpur merupakan tempat yang sangat sesuai untuk anak-anak ini mengenal dunia luar dan mengetahui apa yang diminati mereka. ^^


You May Also Like

0 Comments