Tanda-Tanda Bila Wanita Menyukai Lelaki Itu | Bila seseorang wanita menyukai seseorang lelaki, memang agak misteri. Sebab apa? Sebab girls ni jarang nak luahkan perasaan dekat orang tu. And yeahhh ! Itu lah perangai Nurul. Siapa geng kita ni? Hahaha.

Nak kata penakut tu ada juga. Nak kata takut kena reject pun ada juga. Hahaha. Tapi seriously, memang tak pernah luahkan perasaan dekat mana-mana lelaki pun selama ni. Kalau minat seseorang lelaki tu, Nurul ambil keputusan untuk berdiam diri dan tengok orang tu dari jarak jauh. Eh ! Hehehe. Takde la. Jangan ikut macam Nurul tau :p

Related image
Kalau boleh, lelaki-lelaki sado sekalian, kalau korang dapat detect ada seseorang yang menyukai korang, please hargai dan paling penting ! Korang kena alert tau. Hahaha. Bukan apa. Macam Nurul cakap tadi, bukan semua perempuan boleh luahkan perasaan dia.

Jom kita ketahui beberapa info tentang tanda-tanda bila wanita menyukai lelaki itu. Mana la tahu korang tergolong dalam salah satu tanda ni :D


1. SENTIASA BERADA DALAM RADAR
Kalau perempuan dah suka seseorang lelaki tu, mesti si dia akan muncul dalam kehidupan korang. Tak kiralah muncul tu dari segi fizikal atau dalam internet. Sekarang kan dah canggih. Semuanya bersangkut dengan internet. Sekiranya korang perasan gadis tersebut selalu je ada di tempat yang korang ada, besar kemungkinan itu BUKAN secara kebetulan.

Setiap kali korang online whatsapp atau messenger atau trend sekarang, upload gambar dekat instagram, dan si gadis tersebut akan menegur anda. Haaaa ! Fahamkan maksudnya apa? Tapi si lelaki pun janganlah terlebih perasan pula tau mengatakan si gadis ni stalker korang. Ini normal. Bila perempuan dah suka seseorang lelaki itu, si dia pasti akan mencari jalan untuk selalu berhubung dengan korang.


2. GERAK BADAN
Tutur bicara boleh menipu, tapi tidak dengan gerak badan. Gerak badan sentiasa jujur ok ! Seorang gadis yang sukakan korang akan memberi pelbagai signal gerak badan yang begitu jelas untuk korang tafsirkan. Antaranya adalah .... Jeng jeng jeng ~ Pandangan tajam ke arah korang bila bercakap dan paling penting, disulami dengan senyuman yang malu-malu meow. Ok, ni mengada. Hahaha. Tapi memang hakikat.


3. SENTIASA AVAILABLE UNTUKMU
Untuk lelaki yang dia suka, dia tidak pernah sibuk. Ikut lazimnya, insan yang sedang menyukai seseorang, dia akan sentiasa ada masa untuk korang. Cuba korang minta tolong apa-apa dari dia, mesti dia akan cuba sedaya upaya kerana dia sukakan korang. Tapi ! Jangan ambil kesempatan pula k. Kesian dia ~ Tak baik tau.

Kalau korang tegur dia melalui chat, mesti dia akan balas dan begitu bersungguh untuk berbual dengan korang. Perempuan takkan mudah untuk meluahkan secara perkataan, tapi mereka akan meluahkan dengan cara perbuatan. Korang just tengok je pergerakan dia. Dari situ korang boleh dapat detect.


4. BERTANYA BANYAK SOALAN DAN WUJUD UNSUR CEMBURU
Kalau hati tu dah suka, mestilah nak tahu lebih lanjut lagi cerita tentang diri korang tu. Jadi bila ada kesempatan, bermacam soalan yang akan dia tanya pada korang. Daripada perihal keluarga, kepada cerita tentang kerja, kemudian persoalan peribadi. Semuanya dia akan nak ambil tahu.

Tips untuk lelaki ! Hahaha. Jangan sesekali korang bercerita tentang hubungan korang yang telah lalu kerana si dia akan rasa cemburu. Tapi bab ni la yang lelaki suka buatkan. Menyampah hokayyyy ~ :p


5. DIA TIDAK LUPA HARI PENTINGMU
Apabila tiba hari birthday korang, dia akan menjadi antara yang pertama memberi ucapan selamat atau dia akan menjadi orang yang akan organize sambutan birthday korang tu. Hebat kan? Dah tentu-tentu lah korang akan dapat hadiah daripada dia. Hadiah bukan cikai-cikai. In Sha Allah hadiah tu adalah hadiah yang ikhlas daripada dia.


Wanita ni jarang sekali nak berterus terang. Seriously ~ Kalau boleh diaorang ni nak bairkan je tak diberitahu. Jadi, lelaki perlu peka dengan signal-signal yang dikeluarkan oleh kaum Hawa. Jangan sangka wanita tidak mengatur langkah untuk memikat lelaki yang diminati kerana berbanding lelaki, wanita lebih jelas menyampaikan perasaannya melalui perbuatan. Jadi ! Lelaki jangan buat-buat tak nampak pula ye :D