PEMECAH LEMAK - LECITHIN

by - April 08, 2017

Image result for lecithin shaklee


PERBEZAAN LECITHIN SHAKLEE DENGAN JENAMA LAIN

1. Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.

2. Diekstrak dari kacang soya non-Gmo.

3. Setiap kapsul gel mengandungi 530mg lecithin, termasuk 80mg fosfatidilkolina dan 58mg fosfatidilinositol.

4. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
MANFAAT UTAMA LECITHIN SHAKLEE :

1. Menyerap vitamin yang larut lemak - Membantu tubuh badan menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.

2. Melindungi hati - Menghalang enapan lemak di hati, sirosi hati dan hati berlemak. Ia juga membantu memulihkan kesihatan hati.

3. Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai "pembersih darah" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan memetabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh badan.

4. Pelangsingan - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

5. Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel, melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.

6. Memperbaiki alergi - Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit, dermatitis, demam denggi.

7. Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol, lecithin mengemusi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

8. Mempertingkatkan daya ingatan dan meringakan stress - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.

9. Menghalang tekanan darah tinggi - Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah.

10. Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan uretha lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

11. Meringankan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.
CADANGAN PENGAMBILAN 

  • Untuk memelihara kesihatan : 2 kali sehari, 3 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)
  • Untuk pelangsingan, tekanan darah tinggi, pemecahan lemak : 2-3 kali sehari, 6 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)KLIK UNTUK PEMBELIAN LECITHIN :


SEBARANG PERTANYAAN :

CALL / SMS / WHATSAPP : 017-3575871


FACEBOOK : NURUL SYAHIRAH
You May Also Like

0 Comments